Molla de pa: S’agafa
pa dur i se’l fica amb aigua, una vegada que el pa ha absorbit tota l’aigua
s’ha d’escórrer bé i afegirem cola blanca escolar i es barreja i anem afegint
pa o cola segons el que calgui fins aconseguir la consistència molt semblant a
la consistència de la pasta de sal. Amb aquesta proposta tampoc podrem fer
grans escultures ja que no té la consistència suficient, però podrem fer models
amb poc volum o plans.
Es una bona proposta per a realitzar amb els nens, ja
que no és toxina i no comporta cap perill per ells.
Aquesta massa s’endureix a l’aire lliure, no necessita
de forn ni d’agents químics per assecar-se. I un cop seca es molt resistent,
sempre i quan es mantingui en un lloc sec.
Preparació de la pasta: per a preparar la pasta
necessitarem els següents ingredients:
·
10 Llesques
de pa Bimbo (pa de motlle).
·
3 Cullerades
soperes de cola blanca (apta per a ús escolar).
·
2
Culleradetes de suc de llimona.
En primer lloc retirem
tota l'escorça del pa, deixant només la molla. A continuació fregarem les
llesques amb les mans per a esmicolar-lo, formant petits encenalls
("virutas") de pa. Un cop esmollats tots els pans, agregarem les tres
cullerades soperes de cola i finalment afegim la llimona.
Si notes que la pasta
queda massa dura, agrega una mica més de cola blanca i una mica de glicerina, i
si per contra queda massa enganxosa i no s'arregla després de pastar-la durant
una bona estona, llavors agrega un xic més de pa.
Finalment la guardes en una bossa de plàstic. Al ficar-la en la bossa, treu l'aire que hagi quedat dins d'ella i tanca-la molt bé. Has de preservar-la del contacte amb l'aire mentre no la vagis a fer servir. Amb el suc de llimona s'allarga la vida de la massa, però has d'usar-la en el termini d'un parell de setmanes, o en cas contrari es pot florir.
No et recomano guardar-la
a la nevera, ja que amb el fred la pasta es torna dura i és més difícil de
pastar.
Per pintar els models que
fem, podem utilitzar colors a l'oli ("al óleo") ja que com que la
seva base és oli, té un assecat més lent que ajuda a evitar l'aparició
d'esquerdes a l'endurir la pasta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario